28 mei 2020

Klimaat adaptief bouwen in RijswijkBuiten

​​​Samen met opdrachtgevers en partners bouwen wij aan hetzelfde doel: Nederland verduurzamen. RijswijkBuiten is dé duurzame showroom van Nederland, als het gaat om klimaatadaptief bouwen.

Klimaat adaptief bouwen in RijswijkBuiten

Klimaat adaptief bouwen in RijswijkBuiten

De ontwikkeling begon 7 jaar geleden met de eerste nul-op-de-meter koop- en huurwoningen in de wijk Sion. De daarop volgende jaren werd duurzaamheid steeds tastbaarder en steeds meer een begrip. In de wijken Parkrijk en Pasgeld wordt duurzaamheid in de breedste zin van het woord toegepast in de woningen. Maar ook in het sociale en inclusieve leven en in de aanleg van de wederopbouw van flora en fauna in de omgeving. Alles om klaar te zijn voor de toekomst.

In de jaren hebben Dura Vermeer en de gemeente Rijswijk veel kennis opgedaan op het gebied van klimaatadaptief bouwen. Deze kennis delen we graag met gemeenten, woningcorporaties en andere betrokkenen. Met de ondertekening van het Convenant Klimaatadaptief Bouwen, hebben we ons aangesloten bij gelijkgestemden met hetzelfde doel. Door flexibel, transparant en op basis van vertrouwen samen te werken, kunnen we gezamenlijk zinvolle stappen zetten richting een klimaatneutraal Nederland.​