Tuinen van Sion

terug naar overzicht
Locatie:
Rijswijk
Opdrachtgever:
Gemeente Rijswijk
Opdracht:
Nieuwbouw woningen
Omvang:
32 | 32 woningen PCS Hybride+
Architect:
Inbo Rotterdam
Oplevering:
2013

Het project De Tuinen van Sion is het eerste project in de nog te ontwikkelen wijk RijswijkBuiten. De Tuinen van Sion bestaat uit 26 rijwoningen vanaf € 197.500,- en 6 twee-onder-een-kapwoningen vanaf € 334.500,-. Wonen in De Tuinen van Sion wordt iets heel bijzonders. Grote huizen en tuinen, landelijk in het groen waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Duurzaam
Verregaande duurzaamheid was een van de allerbelangrijkste eisen die de gemeente Rijswijk stelde aan de ontwikkelaars, architecten en bouwers van De Tuinen van Sion. Die uitdaging is opgepakt. Elk huis in De Tuinen van Sion beschikt over moderne klimaattechnieken: een warmtepomp, een uitgekiend ventilatiesysteem en zonnepanelen als extra ondersteunende energiebron. Er worden alleen hoogwaardige en duurzame materialen gebruikt.

Energiezuinig en comfortabel
De woningen in De Tuinen van Sion zijn van hoge kwaliteit en worden uitstekend geïsoleerd. Dit betekent dat er nog maar weinig energie nodig is om de woning het hele jaar door op een aangename temperatuur te houden. Het klimaatsysteem verwarmt de woning in de winter en koelt de woning in de warme zomermaanden. In de woning is het dan ook comfortabel toeven met vloerverwarming en vloerkoeling en is men verzekerd van warm water.

Warmtepomp
In de woningen wordt een warmtepomp geplaatst. De warmtepomp is te vergelijken met een cv-ketel en zorgt voor een aangename temperatuur en voor warm water. In plaats van het gebruik van gas onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodem. Met die warmte wordt de vloerverwarming op de juiste temperatuur gebracht en wordt ook het tapwater verwarmd. Het klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte, de hele dag en nacht door. De warmtepomp kiest automatisch voor verwarmen of koelen afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Voor meer informatie over het project verwijzen wij u graag naar: www.detuinenvansion.nl.