Locatie:
Zoetermeer
Opdrachtgever:
Dura Vermeer Bouw Zuid West
Opdracht:
Nieuwbouw woningen
Omvang:
38 | StandardLine
Architect:
Inbo Rijswijk
Oplevering:
2013

Het project De Lauwer ligt in nieuwbouwplan Waterzicht in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. De Lauwer met haar bijzondere architectuur telt 38 eengezinswoningen. Het project beslaat twee blokken.

Duurzaam
De woningen hebben een woonoppervlakte van circa 105 m², drie slaapkamers, een ruime zolder, een tuin op het zuiden. Ze zijn standaard voorzien van een innovatief vraaggestuurd warmtewisselend ventilatiesysteem waarbij de warme uitgaande lucht de toegevoerde lucht voorverwarmd. Bijzonder van het systeem is dat de aanvoer van verse buitenlucht via het centrale trappenhuis wordt geregeld. Het voordeel is dat men geen lawaai ervaart in de verblijfsruimten omdat inblaasroosters niet nodig zijn en de kozijnen geen roosters bevatten die schoon gehouden moeten worden.

Daarnaast wordt ook gebruikgemaakt van een energiezuinig en comfortabel warmtepompsysteem. Hierbij wordt warmte uit de grond gebruikt om het huis in de winter via vloerverwarming te verwarmen. In de zomer werkt het systeem andersom: dan zorgt koelte uit de grond ervoor dat het huis enkele graden wordt gekoeld. Door het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen hebben de woningen een kwalitatief hoog afwerkingsniveau.

Voor meer informatie over het project verwijzen wij u graag naar: www.de-lauwer.nl.